Nieuws

Interparking vestigt Nederlands hoofdkantoor in WTC Rotterdam

Vandaag is officieel bekendgemaakt dat Interparking haar Nederlandse vestiging verhuist naar WTC Rotterdam. Interparking is dé mobiliteitspartner op het gebied van beheren, exploiteren en ontwikkelen van klantvriendelijke parkeervoorzieningen. Met 811 parkeergarages in negen landen in Europa is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s succesvolste exploitanten van openbare parkeervoorzieningen, waar jaarlijks meer dan 110 miljoen automobilisten gebruik van maken. Interparking neemt medio mei intrek in WTC Rotterdam in de geheel gerenoveerde kantoorruimte van ruim 1000m². Eveline Steenbergen, Managing Director WTC Rotterdam: “Op dit moment wordt WTC Rotterdam klaargemaakt voor de toekomst en getransformeerd tot dé business hotspot van Rotterdam. Wij zijn enorm trots dat al in de beginfase van deze transformatie een grote speler als Interparking ervoor heeft gekozen om het hoofdkantoor in WTC Rotterdam te vestigen, en hiermee mede-anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen.”

Van links naar rechts: Mark van den Heuvel (De Mik Bedrijfshuisvesting) , Martijn Dijkstra (JLL), Eveline Steenbergen (Managing Director WTC Rotterdam), Rolf Oostendorp (CEO Interparking) en Jan-Willem Kos (Bouwinvest). Foto: WTC Rotterdam.


Kwaliteit, mobiliteit en duurzaamheid

CEO van Interparking Rolf Oostendorp: “We hebben gekozen voor WTC Rotterdam om verschillende redenen. Zo wilden we ons graag vestigen op een centrale, bruisende locatie in de binnenstad, waarvan de internationale, maar karakteristieke uitstraling past bij ons bedrijf. Vanuit ons kantoor hebben we ook een mooi uitzicht op onze flagship parkeergarage Markthal die op loopafstand ligt. WTC Rotterdam is dankzij alle renovaties, duurzame maatregelen en nieuwe voorzieningen de ideale plek voor ons hoofdkantoor.”

De duurzame toekomstvisie van Interparking sluit naadloos aan op die van WTC Rotterdam. Zo is Interparking Nederland sinds 2013 volledig CO2-neutraal en wordt ingespeeld op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen door het faciliteren van oplaadpunten voor elektrische auto’s en krijgen milieuvriendelijke auto’s korting op het parkeertarief middels Eco Parking. Dit was dan ook één van de redenen dat Interparking koos voor het gebouw, dat momenteel geheel gerenoveerd en ‘future proof’ wordt gemaakt. Makelaar JLL is namens de eigenaar verantwoordelijk geweest voor de verhuur. De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van Interparking.

Verbouwing volgens (master)plan

Het masterplan van WTC Rotterdam, dat onder andere een grote renovatie- en verduurzamingsslag inhoudt, werpt zijn vruchten af. Nadat in november 2018 het geheel vernieuwde Business Center werd geopend met maar liefst 180 nieuwe huurders, is nu reeds een aantal grote kantoorruimtes gereed om betrokken te worden. Hieronder valt ook de ruim 1000m² tellende kantoorruimte in de high-rise waar Interparking vanaf mei gebruik van zal maken.

Over Interparking

Interparking is dé Europese pionier op het gebied van parkeren en sinds de oprichting in 1956 uitgegroeid tot één van Europa’s succesvolste exploitanten van openbare parkeervoorzieningen. De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), beheert maar liefst 811 parkeergarages in negen landen in Europa, waar jaarlijks meer dan 110 miljoen automobilisten gebruik van maken. In Rotterdam exploiteert Interparking twee garages: de parkings van de Markthal en op de Lijnbaan. Daarnaast verzorgt het bedrijf het beheer van zeven andere garages in de stad. Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 187 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van de producten en diensten.

Over World Trade Center Rotterdam

World Trade Center Rotterdam, gesitueerd in het bruisend stadscentrum van Rotterdam, is sinds 2015 in eigendom van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund en beschikt over een totaal vloeroppervlak van 76.000 m². Het voormalige Beursgebouw is een Rijksmonument, lid van de World Trade Centers Association en biedt huisvesting aan meer dan 250 huurders . Naast de huurmogelijkheid van state of the art kantoorruimte, staat het gebouw bekend om het hoge voorzieningenniveau: zoals een congrescenter, het WTC Rotterdam Business Center (flexibele werkomgeving), Business Services, parkeergarages, Business Club, shops, diverse horeca en een Art Gallery. Binnenkort worden daar nog een hotel en een gym aan toegevoegd. Er wordt intensief samengewerkt met diverse partners op het gebied van internationaal zakendoen en binnen het internationale netwerk van World Trade Centers.

Het laatste nieuws

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Het masterplan van de verbouwing van World Trade Center Rotterdam bestaat uit een aantal grote deelplannen. Twee hiervan zijn in volle gang.

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

De grootschalige renovatie van de gevel van World Trade Center Rotterdam is maandag 28 oktober van start gegaan. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het

Dit ben ik - een krachtige fototentoonstelling in het WTC

Dit ben ik - een krachtige fototentoonstelling in het WTC

Jaarlijks zijn er twee miljoen slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting. Nederlandse fotografe Marieke van der Velden heeft in Thailand twee tehuiz