Nieuws

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Het masterplan van de verbouwing van World Trade Center Rotterdam bestaat uit een aantal grote deelplannen. Twee hiervan zijn in volle gang. Zo wordt momenteel hard gewerkt aan de renovatie van de gevel aan de Meentzijde van het gebouw waarbij een flinke duurzaamheidsslag wordt gemaakt, onder meer door het plaatsen van zonwerend glas. Bij de verbouwing en modernisering van de congreszalen wordt tevens geinvesteerd in het verduurzamen van de ruimtes. Bij de renovatie en de uitwerking van het Masterplan wordt de eigenaar van WTC Rotterdam geadviseerd door Architectenbureau Bierman Henket, een specialist in de hoogwaardige upgrading van monumentale gebouwen.

Start verbouwing hoofdentree

Ook de monumentale hoofdentree van WTC Rotterdam zal een grote moderniseringsslag ondergaan. De transformatie leidt tot een lichtere en royale entree met een open uitstraling. Extra bijzonder zijn de gloednieuwe bordesroltrappen die de enkele roltrap bij de entree vervangen. De eerste werkzaamheden gaan deze week van start. 

Deze week plaatsing steiger hoofdentree

Als eerst wordt het plafond bij de hoofdentree aangepakt. Het huidige plafond wordt geheel verwijderd en vervangen. Daarmee verdwijnt ook de groene kleur die de entree van het gebouw lange tijd sierde. Het nieuwe plafond krijgt een andere frisse kleur en duurzame verlichting. Eind deze week worden de voorbereidingen getroffen met de bouw van de steiger en de werkzaamheden worden begin april 2020 afgerond. Om de werkzaamheden aan het plafond uit te kunnen voeren, wordt bij de hoofdingang van WTC Rotterdam een steiger gebouwd. Rondom het werkgebied wordt een afzetting geplaatst. De hoofdingang blijft te allen tijde toegankelijk voor huurders en bezoekers, al zal de aanlooproute smaller zijn dan gebruikelijk. 

Artist Impression vernieuwde entree WTC Rotterdam

Het laatste nieuws

Maatregelen WTC Rotterdam betreffende coronavirus

Maatregelen WTC Rotterdam betreffende coronavirus

Opnieuw is zondagmiddag tijdens een persconferentie van de overheid aangekondigd dat de corona maatregelen in het hele land wederom zijn aangepast en aange

World Trade Center Rotterdam opent hotel met 168 kamers

World Trade Center Rotterdam opent hotel met 168 kamers

Voormalige kantoorruimtes transformeren tot internationale hotelervaring

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

De grootschalige renovatie van de gevel van World Trade Center Rotterdam is maandag 28 oktober van start gegaan. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het