Nieuws

Congreszalen worden gemoderniseerd. Together we create a place to connect

Congreszalen worden gemoderniseerd. Together we create a place to connect

Terwijl buiten wordt gewerkt aan de renovatie van de gevel, worden binnen de congreszalen onder handen genomen als onderdeel van het masterplan van de verbouwing van World Trade Center Rotterdam. 2 December starten de werkzaamheden. De Penn Rooms, het Mees Auditorium en een gedeelte van de tweede verdieping worden verbouwd tot acht nieuwe congreszalen die deel uit gaan maken van het Postillion Convention Centre.

De wanden van de zalen aan de kant van de Main Hall worden voorzien van glas, waardoor er een directe doorkijk ontstaat naar de Rodezand en het open karakter van de ruimte wordt versterkt. Daarnaast investeren we in de verduurzaming van de ruimtes. Er wordt een installatie aangebracht die we in een later stadium aansluiten op een warmte-koude opslag. Daarmee kan energie op duurzame wijze worden opgewekt en hergebruikt. Tot slot brengen we waar mogelijk ledverlichting aan.

Historische details in ere hersteld

Bij de renovatie en de uitwerking van het Masterplan wordt de eigenaar van WTC Rotterdam geadviseerd door Architectenbureau Bierman Henket, een specialist in de hoogwaardige upgrading van monumentale gebouwen.

Bij de renovatie van de congreszalen wordt gekeken naar het originele ontwerp van architect Staal. Door elementen uit dit ontwerp in ere te herstellen en een verantwoorde materiaalkeuze te maken doet WTC Rotterdam recht aan de monumentale waarde van het gebouw. De combinatie van natuursteen, messing leuningen en zwarte kozijnen geven de zalen een moderne en tegelijkertijd industriële uitstraling. Opvallend is de renovatie van de twee Schippersbeurszalen die beide dubbel zo hoog worden. Hiermee worden de ruimtes in oorspronkelijke staat hersteld zoals Staal ze destijds bedoeld heeft. Een gedeelte van de wand in de Schippersbeurszalen was afgewerkt met tegels. De vernieuwde zalen worden daarom ook voorzien van tegelwerk dat refereert aan de historische situatie.

Artist Impression Schippersbeurszalen

Artist Impression Rotterdam Hall

Het laatste nieuws

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Het masterplan van de verbouwing van World Trade Center Rotterdam bestaat uit een aantal grote deelplannen. Twee hiervan zijn in volle gang.

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

De grootschalige renovatie van de gevel van World Trade Center Rotterdam is maandag 28 oktober van start gegaan. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het

Dit ben ik - een krachtige fototentoonstelling in het WTC

Dit ben ik - een krachtige fototentoonstelling in het WTC

Jaarlijks zijn er twee miljoen slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting. Nederlandse fotografe Marieke van der Velden heeft in Thailand twee tehuiz